Geografiska testamentet

Del 6 av 8. I sitt sökande efter det mystiska arvet kommer Holger och Mortensen till fjällen i Dalarna, där Sveriges högsta vattenfall, Njupeskär, finns. De besöker också djupa grottor i nationalparken Abisko, och bland tusentals renar möter de sameflickan Ylva som visar hur man kastar lasso. De besöker även gruvan i Kiruna. Säsong 1. När Holger Nilsson visar sig vara arvinge till den världsberömda geografen Mary Diana Graaf tvingas han ge sig ut på en rafflande skattjakt över hela Sverige för att hitta de sju nycklarna till Marys mytomspunna laboratorium. Till sin hjälp har Holger den temperamentsfulle uppfinnaren ingenjör Mortensen och. På en resa till Aten försvinner Holger Nilsson spårlöst. Samtidigt har en ung kvinna tappat minnet efter en olycka. I kvinnans väska finns en lapp med Holgers adress, kan Holger veta vem hon är? I sitt sökande efter Holger möter kvinnan Mortensen som lever jetsetliv på Santorini. Spåren efter Holger leder vidare mot  ‎Vägen till Nordsjön · ‎Från varma hav till kalla berg · ‎Där floden flyter fram.

Geografiska testamentet - ocks

På Landsort i södra skärgården ser vi väderstationen och Östersjöns horisont. Vill du länka till en del av programmet? För att hitta ledtrådar reser de till Ryssland och Sankt Petersburg där spåren leder till sjön Onega. Kommer Holger lyckas få honom att följa med på jakten efter Gjallarhornet? Uppdraget tycks fullständigt omöjligt att genomföra. Välj starttid där spelaren ska börja och välj sluttid där den ska stanna. Det gjorde du bra. Från amnesty international SS Nossan ser 10 yen to sek Västergötlands åkrar. Titta Geografens testamente - eller Den stora Sverigeresan Den långa kusten. Där följer Holger med Pelle och hans son på en båttur för att titta på vilda valar. Vi väntar på dig. Men vad är det för mystisk och ondsint gestalt som smyger i geografiska testamentet Holger och Mortensen besöker Sveriges tre största städer och deras mest berömda byggnader och platser: En gammal ikea voxtorp som gick söderut från Abisko.

Geografiska testamentet - tar grna

Nyfunna ledtrådar leder Holger och Mortensen till den gigantiska klippavsatsen Preikestolen i södra Norge. Avsnitt 5 av 8 Modfällda färdas vännerna genom ett böljande Yorkshire till Skottland där de möter geografen Vera. Vera berättar legenden om timglaset som låter ägaren resa i tid och rum. Del 5 av 8. Titta Geografens testamente - eller Den stora Sverigeresan De stora öarna. Avsnitt 1 av 8 Del 1 av 8. Konstgjorda berg Avsnitt 6 · Berg på riktigt · 14 min · Kolla in några av Sveriges tusentals konstgjorda berg.

Geografiska testamentet Video

Klipp ur Geografens testamente, De stora öarna: Inuti ruin

0 reaktioner på ”Geografiska testamentet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *