Pungbråck

pungbråck

Ett pungbråck är en utvidgning av venerna längs med bandet som håller upp en mans testiklar. Läs mer Pungbråck symptom, behandling, orsaker i vår databas för sjukdomar och symptom. Själva bråcket är en utbuktning av bukhinnan, en säck som ligger under huden. Utbuktningen innehåller en del av tunntarmen och fettvävnaden. Om man har ett bråck så pressas bukhinnan ut genom öppningen i bukväggen. Hos män och pojkar finns en variant av ljumskbråck som heter pungbråck. Då går bråcksäcken ner. Pungbråck används som samlingsnamn på flera olika tillstånd som orsakar förstoring av pungen. Den vanligaste är vattenbråck (hydrocele), som innebär att vätska samlas runt testikeln, ofta medfött. Ljumskbråck (hernia inguinalis) kan tränga ner i pungen och göra att den svullnar. Åderbråck i pungen (varicocele), som.

Pungbråck Video

Akutmottagningen Östra sjukhuset Har läst runt lite på nätet och där sägs gremlin att det swedbank skutskär behövs opereras om vad är pci inte medför besvär. Gårdshuset av operation avgörs av vad som orsakat bråcket. Utbuktningen bråcksäcken innehåller en del av tunntarmen och fettvävnad. En del föds med ljumskbråck och andra utvecklar det med tiden. Är gremlin ett brock där något från bukhålan trängt ner i pungen, eller är det fråga om ett åderbrock från pungens blodkärl?? Det är inte ovanligt att man mår illa och

Pungbråck - har nya

Kontakta en vårdcentral om pungen svullnar, för att bli undersökt och få reda på vad orsaken är. Välj i menyn till vänster på större skärm under sidan "Kroppen" från vilken underkategori du vill se lista på frågor och svar, eller klicka i den underkategorin i sökfönstrets mittfält. Ett ljumskbråck är en försvagning eller defekt i bukväggen på ljumsken. Du kan också lindra besvären med ett bråckband. Ljumskbråck ökar inte risken för andra sjukdomar. När hålet i bukväggen är för litet så kan innehållet i säcken fastna vilket leder till en försämrad blodcirkulation.

0 reaktioner på ”Pungbråck

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *