Radiomast

radiomast

De flesta vet väl hur en radiomast ser ut? Men en stor klätterbar mast med massa paraboler, kablar osv. Det jag undrar är hur pass farligt det är och klättra just med den elektriska biten? Har lite av en fobi för el haha, och det är lätt och inbilla sig att man ska få sig en jävla stöt och trilla ner typ. Men i praktiken. Radiomasten i Hellissandur är en radiomast i Hellissandur på halvön Snæfellsnes, i västra Island. Masten är meter hög. vilket gör den till Islands högsta byggnadskonstruktion. Hellissandur som ligger nordväst om Reykjavik är en av de västligaste platserna på Island. Historik Radiostationen vid Karlsfält byggdes år Det var en mellanvågsstation som Svensk Rundradio själv formulerat och som skulle förmedla nyheter och lite alldagliga ting till folket som satt dar hemma med sina kristallapparater och försökte pejla in Hörbysändaren. Här fanns två stycken 40 meter höga master som. radiomast

Radiomast - frelsning inom

Men utbudet blev inte vad man hade tänkt sig. Därmed inte sagt att du inte skulle kunna få en elektrisk chock av någon kabel. Antennen var meter hög. Sänder med reducerad effekt i ostlig riktning för att inte orsaka störningar i Finland. Denna första radiomast var meter hög men efter hand som radion blev mer sofistikerad byggde man efterhand högre master och när TV kom behövde man ännu högre master och den sista masten, som fungerar även som slarvsändare till TV är meter hög.

Radiomast - actually changed

En nyare bild av den meter höga Hörbymasten. Två master isolerade mot jord, rivna 26 oktober som övningsobjekt av en pluton jägarsoldater. Språk Deutsch English Redigera länkar. Wikipedias text är tillgänglig under licensen Creative Commons Erkännande-dela-lika 3. Verktyg Sidor som länkar hit Relaterade ändringar Specialsidor Permanent länk Sidinformation Wikidataobjekt Använd denna sida som referens.

0 reaktioner på ”Radiomast

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *